sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kylmät yöt, huuraisat puut, aurinkoiset päivät.


Eilen ja tänään on ollu niin kaunis auringonpaiste, että on ollu ihan pakko lähtee kulkemaan kameran kanssa ja katsoa sitten kotiinpalattua mitä sinne kameraan on tullut räpsittyä.


Näitä jäästä muodostuneita erilaisia kuvioita ällistelin ja pällistelin (ja kuvasin) vaikka kuinka.


Mä oon jotenki aina ajatellu ku oon josain jäniksen jäljet nähny, että se jänis on menny siihen suuntaan mihin ne jäljet vie etutassut edellä. Siis niinko =.. =.. =.. (kylläpä on hankala piirtää jäniksen jälkiä, mutta siis takajalat vierekkäin = ja etujalat peräkkäin .. ) Ja et noita mun piirtämiä jälkiä se ois si juossu muka oikeelle. Sit tänää ku otin mein takapihan rannassa tän kuvan, aloinki miettiä et mites se pupuli ny noin... Nuo anturoiden jäljet näyttää olevan niin et jänis ois ollu menossa vasemmalle, ja varsinkin kun noihin vasemmanpuoleisiin jälkiin on jääny vielä tuollanen painauma takajaloista. (Hahaa, alko naurattaa ku tuli tuosta takajalan jäljestä ny mielleyhteys jäätelötötteröön.) No mut juu. Sit googlailin, nii siellähä sitä si joku tietävä tietäjä kerto, et jänis ku juoksee nii sen takajalat tulee etujalkojen eteen asti kun se ponnistaa hyppyä ja vauhtia. Eli siis olin si osannuki tän kuvan jälkien perusteella päätellä ihan oikein. Ja oon eläny yli 30 vuotta väärässä luulossa jäniksen jälkien juoksusuunnasta! Onneks tää ny selvis! :D

Aurinko laskee jo, pian on pimeetä...

Vähän aikaa vielä riittää valoa.

Tänään aamulla näin ikkunasta et puut oli valkosina ja mun piti kirmata äkkiä ulos kuvaamaan huurapuita! Ne on niin kauniita!

Aurinko häiki niin paljon että välillä ei nähnyt yhtään mitä oli kuvaamassa. Tässä otoksessa vaan suuntasin kameran taivaalle ja räpsäsin. Joku tirppa pyyhälsi ohi.

Aurinko, ihanaihana aurinko.

Ja taas noita jäniksen jälkiä... :)

Täst tulee mielee tuulessa ja tuiskussa väärinpäin kääntyny sateenvarjo. :)Joku o hiihdelly hankia hiljakseen kera kaakaotermoksen ja ystävän ymmärtäväisen.
Näin mä noi jäljet tulkitsin. :)
 
 Ja täsä ny si kinkkine tiatovisa; Kumpaa suuntaa toi jänis o juossu? Puun luo, vai pois puun luota? ;D

Autolla mennessä on ollu jo paikotellen autotiet ihan sulanu! Kesä tulee... :) Ja remonttiki si taas jatkuu. Kesällä pitäs ulkonaki puuhailla, siellä ei olla vielä tehty mitää, eikä ihmeitä tehdä vielä ensi kesänäkää, mutta halutaan ainaki saada kaikki noi tavarat ja romut siitä pois, pihat tyhjäks. Sit myöhemmin mietitään jotain kalusteita ja kukkasysteemeitä. Lisäks pitäs laittaa taloon muutamia ikkunoita lisää, tehä toi makkari valmiiks, laittaa seiniin eristeitä ja rakennella sisälle keittiöö ja wc/suihkutilaa... Tehdään kun on rahaa ja aikaa, eikä välitetä stressata tämmösistä. Kyä sitä si kerkee.

Kivoja ja aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!
-Jeepu-

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, taas loistava osoitus siitä että kyllä täällä on kaunista jos vaan liikkuu sillä asenteella et löytää ne kauniit puolet!
    Toi jäniksenlaukka-asia on mulle liian syvällinen, aivo ei nyt pysty nyrjähtämään, mutta mun vaisto sanoo että tää jänö on mennyt puun luo?
    Jatketaan kuvailua, kutoilua ja kummastelua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jenni! Ja tittididii, iha oikee su vaisto nyrjähti! :) Ja kyl, kamera, kutimet ja kummastelu jatkukoot.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!