lauantai 10. toukokuuta 2014

Pihahommia.


Me ollaan Tapsan kanssa hiukan siivoiltu ja järjestelty pihaa. Haravoitu nurmikoita ja raksittu oksia, poltettu roskia ja  istuteltu kukkia.

Huomattii Jyskin mainoslehtisessä pihakaluste-tarjous kahdesta tuolista ja pöydästä, 40e. Aateltii et mikähä rimpula mahtaa lienee, mut aateltii käydä kattoo ja ku koottuna nähtii ja todettii et onki iha ok, nii päätettii ostaa. Samalla sit mukaan tarttu tarjouksesta lyhtyjä, 4e/kpl. Samoja ois ollu mustina, mut ajateltii noiden valkosten näkyvän kivammin ja sopivan paremmin luontoon puun oksille.

Ihan tyytyväisiä ollaan, vaikkei nuo ny kuvassa ihmeemmin näykään...


Tietty ton Tassun piti kans tulla tonne pölvästeleen ja esiintyyn... :)Tohon kannon eteen muuten kans kylvin siemeniä, ketoneilikkaa. Aattelin et se vois olla tuossa semmone kiva ku siin o aika kuuma paikka ja aurinko porottaa tuoho. Sit sen ens kesänä näkee jos sielt jotai horsmaa nousee et viihtyykö siinä vai kuoleeko pois. Lupailin laittaa uutta kuvaa tuosta kalliokasvi-kukkamaastani ku saan sitä vähäsen siivottua. Projekti o edellee vähä vaiheessa, mut sentää sain rikkaruohot revittyä ja pari kuollutta kränää otettua pois. Ja muutama uus tuoho on kans istutettu nytte, toivottavasti viihtyvät ja leviävät ja täyttävät koko maan. :)Tässä kuvassa vähän kenollaan kylläki, mutta eniveis, näkyy toi koko kukkamaa. Kyl siinä o viel kukilla tilaa turvota. :) Tänä kesänä en vielä viiti niitä jakaa ja levittää, mutta sit ens kesänä ajattelin laitella niitä hiukan osiin ja levittää toisistaan erilleen, ni saavat siinä si taas tilaa rauhassa levitä.Sain työkaverilta kans kukkia, muunmuassa tämmösiä erilaisia kalliokasveja, toivottavasti nekin tässä sitte viihtyy ja kasvaa ja leviää, ku niitähän saa si myöhemmin siirreltyä ja leviteltyä muualleki.


Tämä ainaki oli aika hyvin levinny ku viime kesänä vasta istutin ekat ja nyt jo ne oli melkeen kolminkertaistanu kokonsa.

Tämmössiä mehikasveja mulla on tossa useempaa vähä eri näköstä, mut voi kun nää nyt kasvais ja viihtyis ja selviäis ni mä si ens kesänä niitä hiuka erottelisin ja levittelisin...


Ja siellä heilu jo yks raitatakkinenkin töissään... :DSe koivu kaadettiin tuosta viime viikonloppuna, ja tämmönen kukkamaa sihen tehtii ympärille. Eka luulin et nuo tais kuolla ku näyttivät nii heikkovointisilta, mutta kyl ne nähtävästi siitä si piristyivät kuiteki.

Mun luonnonkukkaketo-kukkapenkkini reunustaa... Tuo linnunpesä oli siinä kaadetussa koivussa, ja mä halusin säästää sen ja laitin sinne tuommosen pyöreen pienen kiven. :)Lupiinit sentää vaikuttaa kasvavan...Sitten on vielä yks kukkapenkki johon laitettiin pikkusydäntä (kiitos äiti!) ja jotai tommosta sinistä jonka nimee e ny taas muista... 
Tänää ois viel tarkotus vähä sinne luonnonkukkapenkkiin laittaa lupiinia. Äiti oli laittanu jo sisälle siemeniä itämää, ja saan nyt sit niistä tuonne maalle laittaa. Se on hiukan semmosena väliaikaissijoituskohteena joilleki kukille kunnes niille saadaan oma paikka tehtyä, mut siinä ny on tilaa laitella sit pitkin kesää aina jotaki mitä mieleen tulee. Tällä hetkellä siinä on siis vaan muutama muratti (jonka pakkanen vei), lupiinimätäs, siemeninä kylvettynä lupiinia, päivänkakkaraa ja joku mikäliä niittykukka-seos. Ja sit siinä tosiaan on muutama semmonen epämääränen mätäs vartoomassa lopullista sijoituspaikkaansa. :)

Jep jep. Puusavottaa ja romukuormaa, roskienpolttoo, haravointia... Siinä menee mein kesä.


Jeepu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!