keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Harmaita sävyjä, tiivistenauhaa ja muutama pullo.

Voi miten kiva yllätys oli nähdä kaksi herttaista naista liittyneinä lukijoihin! Kiitos Eliisa ja Sirutuuli!

Viime viikonloppu vietettiin taas rakennuksella, ja saatiin seinäänkin lisää eri sävyjä.
Tuossahan oli ensin ne siniset lastulevypaneelit, me maalattiin ensin kynäruiskulla nuo välit mustiksi, ja sen jälkeen nuo paneelit valkoisiksi.

Valkoiseksi tuota seinää ei kuitenkaa aiottu jättää, joten Tapsa tarttui "porakonevispilään", ja Jeepu pikkulusikkaan. :)

 Siinä sitä sitten alettiin etsiä sopivan sävyistä harmaata.

"Paljoko sä ny oot laittanu, montako lusikallista?"
"E mä oikee tiiä ku e mä oikee o laskenu... Mut laittasko viäl hiuka?"
"Juu laita vaa."

Kyllä se si alko pikkuhiljaa hiuka harmaansävyseltä näyttää, ja alettii maalata ekaa lastulevypaneelia.
Sitten sekoteltiin taas hiukan lisää mustaa siihen harmaaseen, ja saatiin astetta tummempaa jolla mentiin seuraava paneeli. Sen jälkee taas vähäsen lisäiltiin mustaa...

...ja maalattiin seuraava paneeli...

 Ja sitä seuraava...

Mä jaksoin joka kerta fiilistellä tätä näkymää ku sekotettii väriä, toi pinta oli nii hienon näkönen, tuli iha mielee jokku kokeilut ku josku tein marmoroitua paperia.

 Tää kuva on otettu vaan hetki ruoka- ja käsienpesutauon jälkee. :D

 Tältä se seinä sitten näytti kun kaikki eri harmaat oli saatu "telottua" pintaan. Tommone värikartta. :)


 Mutta voi surkeus ja epätoivo, LÄNTTEJÄ! (jotka tosin ei joka suunnasta kauhee hyvin näy, mutta silti, LÄNTTEJÄ!)

Meillähän ei o enää mitää toivoo saada sekotettua täsmällee samoja sävyjä uudestaa et saatas noi läntit peitettyä. (Joo siis, me EMME jättäneet jokaista värisävyä talteen, sekoitettiin aina uus sävy siihen edellisen päälle tummentamalla sitä vähäsen. Ja siis, voi KYLLÄ, jos enää koskaanikinämilloinkaan sävyttelemme yhtään mitään, niin jätämme kutakin sävyä talteen riittävän määrän jotta sillä voisi teloa koko alueen uudelleen.) :D
Siis tuohon on maalattu sen sinisen päälle ensin valkoisella kaks kertaa, ja sitten kullakin harmaalla sävyllä kaks kertaa. Mutta nyt mietitään miten peitetään noi läntit. Sisustustarroja on mietitty, mutta sopivia ei ole vielä ainakaan toistaiseksi löydetty. Tosin, ajatuksissa kytee jo jotakin ideaa... Laittelen siitä raporttia myöhemmin kun päästään toteutuksen asteelle.


Me on haluttu säästää jotakin vanhoja juttuja mitä meillä on talossa jo valmiina, esim. ikkunat. (Se mitä niitä nyt on, lisäksi laitetaan uusia kunhan saadaan tehtyä seiniin niille ensin sopivat koloset...)
Yhdellä seinällä on ylhäällä rivissä kahdeksan ikkunaa, ja ne me halutaan jättää siihen olemaan. Aloittelin pesu-urakkaa, ja sain kahdeksasta kaks ikkunaa imuroitua, karmit harjattua, karmit myös pestyä, ikkunatkin pestyä, tiivisteet viritettyä paikoilleen, ja pullot aseteltua riviin. Waaaau. Viäl niihi kuutee muuhu tää sama show. Jei. :) Maalipinta uusitaan vasta ensi kesänä, ja samalla rapsutellaan vanhoja maalijälkiä ikkunapinnoista pois, nyt saa riittää vaan peruspesu ja tiivisteet talveksi.
(Tuossa vaiheessa kun tätä vihreäpullo-ikkunan kuvaa räpsin, niin oli vielä sisempi ikkuna pesemättä, mutta nyt on kyllä viritetty jo paikoilleen sekin.) :)

Ilta meni taas niin pitkälle, että palatessa oli jo pimeää ja märkää. Vettä ripsotteli, mutta suhruiseksi käännetyn objektiivin ansiosta kaupunkikin näytti kauniilta, ainakin kameran näytöllä. Kuitenkin täällä odotellaan jo ensi viikonloppua ja ikkunaurakan jatkoa. Pääsee taas maalle. <3


Väsyneenä mutta onnellisena kirjoitteli Jeepu

2 kommenttia:

  1. Joku sanoi joskus, että jos et voi peittää jotain, korosta sitä... sopisko tähän asiaan? vaikka marmoroitua seinäpintaa... :) mielenkiintoista, mitä seinälle jatkossa tapahtuu.

    VastaaPoista
  2. :D Pitäskö tosissaa alkaaki harkita noide töhrylänttie korostusta... Heheh, ehkä me ny kuiteki yritetää ensi saada ne jollai keinolla piilotettua/eliminoitua, mut jos onnistutaa sössimää seki suoritus, nii ei kyä tiiä mitä tapahtuu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!