tiistai 11. syyskuuta 2012

Makkarin maalausta ja kärpäsiä kaakaossa.


Viime perjantaina lähdettiin sateen ja ukkospilvien saattelemana kohti "maalaispitäjän toimipistettämme".  :D Siellä peltojen ja metsien keskellä on talo, josta Tapsan kanssa remontoimme itsellemme kotia.


 Ensin me vaan kitattiin ja hiottiin, kitattiin ja hiottiin ja kitattiin ja taas hiottiin.


Sitten sain lopulta tarttua rätteihin ja maalarinpesu-aineeseen, ja pyyhkiä seinäpintoja. Maalarinpesun jälkeen seiniin piti sutikoida äärimmäisen pahalta haisevaa tartuntapohjamaalia. Onneksi Tapsalla oli antaa mulle kunnollinen hengityssuojain, muuten ei olisi mun hommistani tullut mitään, se haju olisi äärimmäisen suurella todennäköisyydellä laukaissut migreenikohtauksen. Mutta sen maskin ansiosta sain maalailtua ja se tuntui kovin mukavalta.
 


Tältä huone näytti ovelta katsottaessa. Noi valkoset läntit tolla sinisellä seinällä on kitattuja ruuvien reikiä.
 
Tuohon "puu"paneelin päälle maalasin ensin sen tartuntapohjamaalin joka sattuneesta syystä oli valkoista eikä mustaa. Luotto-liikkeestä ei löytyny mustana, mutta herttainen myyjätäti vakuutti ettei värillä väliä tuossa vaiheessa, kyllähän se peittyy lopullisen värin alle.

Ja seuraavana päivänä tosiaan jatkoin siihen valkosen päälle Sointu sisustusmaalilla mattapintaista mustaa. Ja tarttuihan se, yllättävän tasainen jälki jäi jo ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.

Viereinen sininen seinä koki samalla myös pienimuotoista "makeoveria". Tapsa maalasi kynäruiskulla ja vähäsen myös sudin kanssa noiden lastulevy-paneelien väliset raot mustaksi.
 

Siinä vaiheessa näkymä huoneen ovelta oli tälläinen.

Kunnes sitten sininen seinä peitettiin valkoisella maalilla... :) Se ei tosin tuu jäämään valkoseks, mutta pitää pohjalle ensin laittaa pari kerrosta ettei sitte viimesin sävy o iha läikikäs ja laikukas. 

Me mietittiin eri värivaihtoehtoja sillon suunnitteluvaiheessa, ja kumpiki haluttiin aika simppelit ja selkeet sävyt. Sitte keksittii et josko vaa iha valkosta ja mustaa, ja jotaki siitä väliltä, harmaata. 
Toi mustaha saattas olla melko rajuki, ja varmasti näyttäs iha erilaiselta jos alla ois iha silee tasanen seinäpinta, mutta jotenki se on NIIIIIN hienon näkönen tossa "puu"paneelissa. Se musta väri saa joteki hienolla tavalla vähä särmää tosta paneelin pinnan muodosta. Näyttää elävämmältä. :) Tykkään! Ja kyllä Tapsa kehu sitä myös, useammankin kerran.

Iha vaa vertailun vuoks laitin noi kuvat tohon, jopa ton valkoseks maalatun oviseinän jossa tosin tartuntapohjamaalin päällä vaan yks kerros vasta.

Oon tosi tyytyväinen noihin seiniin jo nyt, ja maltan tuskin odotella ens viikoloppua, että päästään taas maalaileen. :)

Sitte saadaanki miettiä millasia lattia- ja kattolistoja halutaa laitella. Lattiaan meillä on jo laminaatit ostettuna, kattoon vielä etsitään alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen uusia paneeleita. Todettiin, että vanhan katon maalaminen olisi ollut lähinnä vain saattohoitoa. :)


Välillä katottiin elokuvia ja juotiin kuumaa kaakaoo ku odoteltii maalien kuivumista. 
Yhhyh ku kohtasin ällötävän yllärin! Eka luulin että kaakaon pinnalla on pieni läntti jauhetta joka ei o vielä sekottunu ja sulanu. Toi epämääränen läntti paljastuki kärpäseks. Kun otin tästä episodista kuvaa, niin tän traagisella tavalla (kuolinsyy; elävältä kylvetetty keittämällä) menehtyneen kärpäsen ystävä tuli jättämään jäähyväisiä! (Enempää kärpäsiä ei vahingoitettu tätä kuvatessa.)


Odottelemme uusia remppailupäiviä, ja hieman hillitympiä kaakaohetkiä.

-Jeepu-

2 kommenttia:

  1. Tuosta ruskeasta puujäljitelmäseinästä tuli mustana kerrassaan makea!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ollaan itseki tosi tyytyväisiä tohon lopputulokseen. Ihanasti elävöittää tota pintaa tuo epätasasuus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!